Informatie voor organisatoren

We zijn er klaar voor! Steunpunt KinderVakanties, YMCA Nederland, Scouting Nederland, JongNL Limburg, CCI-NL, Jantje Beton, NUSO, NJR hebben samen met het Nederlands Jeugdinstituut (NJI) een protocol opgesteld waarmee we ook in 2021 weer veilig op kamp kunnen gaan.

De voorbereiding kan beginnen

Het protocol is zo opgesteld dat het van toepassing is op álle kampen. Dus ook kampen die nog voor de zomervakantie plaats vinden. Hiervoor geldt: kampen kunnen alleen doorgaan als de situatie rond het coronavirus dat toelaat. Op de homepage van deze website geven we de meest actuele situatie weer. Met behulp van het protocol kun je dus aan de slag met de voorbereidingen van het kamp!

Vertrouwen

Heel veel kinderen kijken enorm uit naar de kampen. Maar na opnieuw zo'n lange tijd van beperkingen is het misschien ook extra spannend. Ouder(s)/verzorger(s) maar ook overheden, zoals de gemeenten, vertrouwen erop dat organisatoren, begeleiders en verhuurders van accommodaties en terreinen alles in het werk stellen om het kamp volgens het protocol te organiseren. Dat maakt dat het kamp er anders uit gaat zien dan iedereen wellicht gewend is, maar desalniettemin wordt het ook dit jaar een onvergetelijke ervaring voor alle deelnemers. 

Hoe werkt het?

Er is dit jaar één versie van het protocol. Op een enkel vlak is een regel iets strenger voor kinderen vanaf 13 jaar. In dat geval staat dit apart vermeld in het protocol. In het protocol is te lezen wat er verwacht wordt van organisatoren, begeleiders en verhuurders van accommodaties. Deel het protocol, samen met de acties die je als organisator onderneemt om alle maatregelen te nemen, met de begeleiders van het kamp en zorg voor heldere communicatie naar de jeugddeelnemers en ouder(s)/verzorger(s). De verkorte factsheet in de bijlage kan je hierbij helpen. Het protocol bevat verder een aantal praktische hulpmiddelen als bijlage. Versoepelingen of verzwaringen van de Nederlandse coronamaatregelen kunnen leiden tot een aanpassing van het protocol. De laatste versie vind je altijd op deze website.

Waar kan ik als organisator terecht met vragen?

Vragen over het (toepassen van) het protocol kun je als organisator stellen aan de koepelorganisatie waarbij je kamp is aangesloten.

Veelgestelde vragen

Heb je het protocol doorgelezen maar zit je nog met vragen? Kijk dan eens bij de veelgestelde vragen!

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Samenopkamp.nl is de officiële website van de gezamenlijke aanbieders van zomer- en vakantiekampen in Nederland. © 2021